Po prvi put GRC FOOD (GRC = Governance, Risk Management, Compliance = vođenje, upravljanje rizicima i usklađenost) kao zaokruženo softversko rješenje, službeno je prezentirano predstavnicima različitih organizacija iz prehrambenog sektora u sklopu izvrsnog Food Innovation Masterclassu održanom 15. veljače.

Koliko je za uspjeh važna dostupnost, ažurnost i sistematizacija informacija, na ovom edukativnom događanju to su potvrdili i polaznici, otvorivši zanimljivu diskusiju o ulozi opsežne zakonske regulative, koja uvelike diktira njihovo poslovanje. Upravo je to jedna od ideja projekta – znanje integrirano u kontrolne liste dati široj javnosti za mogućnost samoprovjere i pripreme za eventualne inspekcije.

Sam postupak jednostavan je za korisnike, koji ga po registraciji mogu odraditi već sada na našem portalu www.grcfood.eu u sekciji “Provjera poslovanja”.

Slušali smo o brojnim novim konceptima i trendovima u vezi hrane, koji potvrđuju činjenicu kako će, uz inovaciju, digitalizacija u skoroj budućnosti stvarati komparativnu prednost tržišnih igrača i u prehrambenoj industriji. Druga komponenta rješenja, PEC e-Controller (PEC = Process Execution Control = kontrola izvršavanja procesa) zadovoljava upravo te potrebe subjekata, koji svoje interne procese žele voditi na strukturiran i umrežen način, prilagođen njima. Daljnje mogućnosti razvoja ove platforme su brojne, od IoT-a do AI-a.

Više o ovoj edukaciji možete pročitati na blogu, te se informirati o budućim događanjima na stranicama organizatora Culture4Innovation.