Tvrtki Fanon iz Petrijanca, našem proizvođaču stočne hrane, bit će dodijeljena nagrada za inovaciju. Ovo priznanje tvrtka će dobiti za svoj inovativni proizvod – RUPIOL Sunline, izvor by-pass energije za preživače koji u cijelosti zamjenjuje palminu mast. Tvrtka Fanon jedini je proizvođač iz Hrvatske kojemu je do sada dodijeljena ova nagrada.

Na najvećem svjetskom specijaliziranom sajmu stočarstva i farmske tehnologije – EuroTier, u Hannoveru, tvrtki Fanon iz Petrijanca, našem proizvođaču stočne hrane, bit će dodijeljena nagrada za inovaciju. Ovo priznanje tvrtka će dobiti za svoj inovativni proizvod – RUPIOL Sunline, izvor by-pass energije za preživače koji u cijelosti zamjenjuje palminu mast.

Tvrtka Fanon jedini je proizvođač iz Hrvatske kojemu je do sada dodijeljena ova nagrada. Priznanje za inovaciju dodijeljeno im je u iznimno oštroj konkurenciji u kojoj je bilo više od 250 prijavljenih kandidata iz cijelog svijeta, koji će na ovom specijaliziranom sajmu u Hannoveru predstaviti svoje najbolje inovativne proizvode i ideje.

“Mi nismo tipična tvornica stočne hrane”

Ova je medalja nesumnjivo iznimno priznanje za našu tvrtku, jer je RUPIOL Sunline proizvod koji je osmišljen i proizveden u Fanonu i plod je našega rada i istraživanja. Mi nismo tipična tvornica stočne hrane, nastojimo prepoznati potrebe naših kupaca i ponuditi im inovativna rješenja, pa smo tako razvili i ovaj proizvod koji u cijelosti zamjenjuje palmino ulje, odnosno, mast, u hranidbi preživača. Naime, sve je više i sve su glasniji zahtjevi potrošača za eliminacijom palmine masti, čija proizvodnja ima niz loših utjecaja na okoliš, a koja ujedno negativno utječe i na kvalitetu finalnog mliječnog proizvoda.

No, do sada nije bilo primjerenog supstituta, ili ih je bilo vrlo malo. Mi smo s ovim proizvodom tržištu ponudili adekvatnu zamjenu, koja životinjama osigurava energetski bogatu hranu, i to po vrlo prihvatljivoj cijeni, što je prepoznao i rigorozni žiri na sajmu EuroTier, sastavljen od vodećih DLG stručnjaka“, istaknuo je dipl.ing. Mladen Jarnjak, glavni nutricionist i voditelj razvoja u tvrtki Fanon, dodavši kako su RUPIOL Sunline predstavili tržištu zajedno s partnerskom tvrtkom – Gelamin iz Njemačke, koja posluje u grupi DTC, najvećim njemačkim proizvođačem stočne hrane.

Značajni doprinos održivoj proizvodnji mlijeka

RUPIOL Sunline je inovativni proizvod, koji je kombinacija lokalno proizvedenih krmiva i primjene jedinstvene modularne tehnologije proizvodnje hrane za životinje. Na taj je način dobiven proizvod izuzetno visoke razine by-pass energije, koji služi kao zamjena palmine masti u hranidbi preživača, prije svega visoko proizvodnih muznih krava, ali i tovne junadi. Supstitucijom palmine masti tvrtka Fanon je uspješno odgovorila na rastući zahtjev koji se stavlja pred proizvođače mlijeka u Europskoj uniji, ali i u svijetu, kao jedan od elemenata održive mljekarske proizvodnje.

Tvrtka svoj organski rast temelji upravo na istraživanju i razvoju pa je primjerice, njihov proizvod FaserGold, inovativni izvor fermentabilnih vlakana za svinje, koji su razvili u suradnji s kompanijom Gelamin i 2014. godine predstavili na sajmu u Hannoveru, prepoznat kao inovativni te je također osvojio medalju za inovaciju.

Prirodni sastojci i u hrani za životinje

Pobornici smo ideje da i u hrani za životinje bude što više prirodnih sastojaka. Stoga smo usmjereni na lokalno proizvedene sirovine te u našim proizvodima nema genetski modificirane hrane. Zalažemo se za stočarsku proizvodnju bez korištenja, ili s odgovornim korištenjem, antibiotika. Prema tome i razvijamo naše proizvode. Pri tome posebnu pozornost pridajemo strogoj sigurnosti i visokoj kvaliteti naših proizvoda. Tvrtka primjerice, ima niz certifikata, među kojima svakako valja istaknuti certifikat QS i GMP + koji jamče visoku sigurnost hrane“, naglasio je Mladen Jarnjak, te dodao kako zahvaljujući visokoj kvaliteti i inovativnosti proizvoda, tvrtka Fanon više od 30 posto svoje proizvodnje plasira na inozemna tržišta, od Nizozemske do Grčke.

Vijest u cijelosti prenosi Agroklub