Racewell HD3 držač pomaže ovčarima koji imaju velika stada kako bi brže obavili vaganje, davanje lijekova ili šišanje ovaca. Ovaj uređaj može izvagati čak 700 ovaca po satu!

 

Ovo je učinkovit i koristan alat za ono što mi zovemo “preciznim ovčarstvom”. Od neprocjenjive je vrijednosti prilikom vaganja (može izvagati 700 ovaca po satu), davanja lijekova ili označavanja životinja. Patentirani, prilagodljivi optički senzori omogućuju vam da promijenite položaj ovce, ovisno o zadatku koji obavljate.

Racewell HD3 držač ovaca savršen je alat koji vam pomaže da dobijete najviše od vašeg uzgoja ovaca. Ovim načinom omogućeno je i sortiranje ovaca pomoću daljinskog upravljača, čitanje ili stavljanje ušne markice, provjera vimena, šišanje te brojne druge radnje.

Načini rada

Način 1: Standardni

Ovca se pričvrsti i izvaže ili obavi drugi željeni zadatak. Kada se stranice oslobode, ulazna vrata se ne otvaraju kako bi dopustila uzlaz za sljedeću životinju sve dok senzori ne daju znak.

Način 2: Brzi

Ovce se pričvršćuju i izvažu, itd. Kada se stranice otpuštaju, ulazna vrata se odmah otvaraju kako bi omogućila ulaz za sljedeću životinju. Ovo je idealno kada je potrebno vrlo brzo vaganje i gdje je protok ovaca vrlo dobar. Ovaj način omogućava životinji koja čeka da odmah prati životinju koja izlazi iz držača, što uvelike povećava protok i propusnost.

Način 3: Kontinuirani protok

Ovaj način rada u potpunosti onemogućuje ulazna vrata. Ovo je idealno mjesto gdje se samo povremeno životinje važu ili obrađuju. Operater odabire način rada 3 i okreće “Eyes OFF”. Ovce mogu potom prolaziti kroz držač, a on se aktivira samo kada se pritisne gumb na daljinskom upravljaču.

 

Kako to izgleda, pogledajte u videoprilogu:

Vijest u cijelosti prenosi Agroklub